KLIJENT: Navproject – tvrtka za projektiranje brodske infrastrukture

USLUGA: Stvaranje vizualnog identiteta

Simbol logotipa predstavlja X Bow brod sačinjen od slova “NAV”. Tehnika izvedbe podsjeća na labirint koji simbolizira isprepletenost cjevovoda unutar broda, a koje tvrtka projektira. Crveni element u logu predstavlja poveznicu s tehničkim crtežima i oznakama na brodu te je interesantan detalj koji izdiže vizual logotipa i s kojim se može igrati u raznim drugim materijalima. Sve skupa predstavlja jedan detaljno tehnički razrađen simbol koji je drugačiji, jedinstven i unikatan te može predstavljati tvrtku na svjetskoj razini.

Odabran je čvrsti i jednostavan font logotipa koji dalje potvrđuje snagu, jednostavnost, mirnoću i preciznost same branše. Slovo “E” je dodatno stilski oblikovano kako bi se povezalo sa samim simbolom u smislu motiva labirinta. Podnaslov pobliže objašnjava djelatnost tvrtke.

Odabrana je tamno plava boja koja naravno simbolizira more, i kontrastna crvena koja dodaje dodatan štih i podiže vizual na veću razinu primjetljivosti i simbolizira toplinu, strast i smjer kretanja prema gore.