Danas je fotografija dostupna na svakom koraku. Uz napredak tehnologije i razvoj sve boljih i manjih leća, možemo fotografirati sa stotinama raznih uređaja koji su jednostavno i povoljno dostupni na tržištu. Međutim postoji razlika između “ok” fotografije i profesionalne fotografije. Profesionalci ne koriste skupe uređaje i opremu čisto zato jer mogu, nego postoji razlog za to. Njihovim iskustvom, talentom, edukacijom, opremom i znanjem u obradi fotografije oni mogu napraviti vizualno remek djelo koje će i Vas privući da ih angažirate za svoje potrebe.

Source: smokeybones.com

Ova fotografija hamburgera je plod rada cijelog tima. Čak postoje i stilisti hrane koji uređuju tanjure koji moraju biti fotkani. Vi ćete kod Smokey Bonesa dobiti hamburger ove kvalitete, ali naravno da neće izgledati ovako jer je ovaj posebno izdizajniran kako bi se vidjeli svi sastojci koji u njega idu. Korištena je profesionalna rasvjeta i fotografiran je odgovarajućim objektivom iz odgovarajućeg kuta koji je naglasio njegovu veličinu. Uostalom pogledajte na smokeybones.com ostale fotografije pa probajte zamisliti tu web stranicu s ovakvim fotografijama:

Source: junglekey.co.uk

Vi odlučujete kako ćete se prezentirati svijetu i kako ćete prezentirati svoje usluge kako bi se svidjele Vašim klijentima. Fotografija je tu najvažniji dio slagalice, jer pažljivom i dobro promišljenom fotografijom izazivamo veću pažnju potencijalnih kupaca. Možemo naglasiti određene prednosti i prikriti eventualne nedostatke. Skup kvalitetnih fotografija učiniti će i Vašu web stranicu profesionalnijom i uvjerljivijom. Na Vama je da odlučite želite li Vaše usluge promovirati prosječno ili vrhunski.

Naposlijetku navodimo tri male smjernice klijentima koji žele kvalitetne fotografije i obraćaju se autoru čiji rad smatraju dobrim za prezentaciju svojih proizvoda/usluga:

  1. Nemojte kao sredstvo plaćanja navoditi priliku za promociju fotografa

Sama činjenica što ste naišli na fotografije koje Vam se sviđaju govore o tome da je fotograf već dobro promoviran, i ako je to njegova primarna djelatnost sigurno ulaže podosta budžeta u marketing svojih usluga, stoga odvajanje podosta sati rada za nekoliko tagova na Facebooku nije baš naročito privlačno sredstvo plaćanja kojim će taj isti fotograf pokriti svoje dnevne i druge troškove.

  1. Nemojte kao odgovor na cijenu reći da imate bratića koji ima aparat i da on isto može pofotkati što treba

Ovo je vrlo jednostavno, angažirajte bratića, zašto biste plaćali extra profesionalnog fotografa, ako ste zadovoljni sa fotografijama koje Vam radi bratić?

  1. Nemojte reći: “Ali trebaju mi samo dvije fotke, šta ti je to posla, dođeš, klikneš dve fotke i to je to.”

Znam da ste već čitali kako profesionalna oprema košta, kako i fotografi moraju od nečega živjeti, kako je u cijenu uključeno iskustvo i godine edukacija, kako ponekad trebaju i sati za kvalitetnu obradu fotografije, a pogotovo fotografije za oglase. Ali sve to dovodi do toga da klik od tog fotografa kojeg želite vrijedi puno više, jer i za samo jedan klik treba doći na lokaciju, izgubiti vrijeme, upotrijebiti svoju skupocjenu opremu i talent i obraditi taj klik na skupocjenom računalu (jer inače to traje još više sati) kako biste dobili dvije fotografije koje će biti u rangu s onima zbog kojih ste prvotno i poslali upit. A tako mora biti jer svaki rad kojeg fotograf pruža na vidjelo je slika i prilika njegovog pristupa poslu. I te dvije fotografije su plod mukotrpnog iskustva i ovakva izjava je potcjenjivanje autorovog rada. Jer ako je tako, postoje jako dobri mobiteli, možete ih kliknuti sami, jel tako?

Nakon svega i dalje je fotografija jedna od grana umjetnosti koja se relativno govoreći može lakše savladati nego primjerice slikarstvo. No i sa skupom opremom, ako ju ne znate koristiti kako treba, dobiti ćete iste fotografije kao i s novijim kompaktnim aparatom. Ovo vrijedi i obrnuto. Presudan je talent, edukacija i iskustvo, u tome leži onaj “finalni dodir” koji želite.

Studio Akcent će se pobrinuti da Vaši proizvodi izazovu pažnju na prvi pogled. Bacite oko na našu galeriju, a na stranicama dialfphotos.com možete pogledati neke od naših modnih, art i komercijalnih radova.