Project Description

KLIJENT

Filip Gržinčić

USLUGA

Organizacija izložbe, dizajn letaka i plakata, marketing

Filip Gržinčić je fotograf i dizajner iz Rijeke koji se bavi modnom, art fotografijom i fotografijom vjenčanja. Njegova umjetnička fotografija ima naglasak na foto manipulacijama kojima Gržinčić prikazuje prizore iz mašte, dočarava atraktivne scene iz filmova i serija te budi različite emocije od strane publike. Sudjelovao je na brojnim grupnim izložbama te je osvajao nagrade na brojnim fotografskim natječajima, a “Malo pomaknuto” je njegova druga samostalna izložba.

U ovom projektu izradili smo cijelu organizaciju eventa, od medijske pokrivenosti do izrade promo materijala i samog tijeka eventa.

Puno hvala Fotoklubu Rijeka, plesnoj grupi Flame i portalu Stilueta.

U fotografiji se često vode rasprave o tome koje intervencije u snimljenom sadržaju se smatraju fotografski prihvatljivima, a koje ne. Raspon stavova kreće od onih da bi se naziv fotografija trebalo ograničiti isključivo na netaknutu snimku koju je snimio zabilježio senzor digitalnog fotoaparata, odnosno ono što je zabilježeno na emulziji filma, pa do toga da granice nema. Rezultati razmjena tih mišljenja korisni su u slučajevima administrativnih potreba kad je tehnička klasifikacija nekog djela iz nekih razloga ključna, no pristup publike djelu – kako fotografije, tako i bilo koje umjetnosti – ne bi trebao biti uvjetovan tehničkim klasifikacijama. Djelu treba pristupiti kao skupu informacija (u slučaju fotografije vizualnom sadržaju) i, pojednostavljeno rečeno, usredotočiti se na to da li nas ono privlači, intrigira li nas i koliko nas je susret s njime izmijenio. Moment u kojem tehno sladokusci i stručnjaci počinju razmišljati o tehnologiji djela, trebao bi doći tek nakon toga.

Imajući direktan uvid u razvoj autora koji su mi bili seminaristi na seminaru Fotosofia, često postanem svjestan privilegije da mogu svjedočiti snaženju njihovih autorskih osobnosti. Iako u Filipovoj kreativnosti i tehničkoj virtuoznosti uživam već godinama, nerijetko me oduševi novim rješenjima, kao primjerice serijom «Eternal bride». Stoga, ukoliko se na gledanje Filipove izložbe primjeni gore opisani ‘recept’, vjerujem da će i najokorjeliji zagovornici ‘straight’ fotografije uživati u nekom od njegovih djela.

– Damir Hoyka

Fotografije by Ivor Mažar – portal Stilueta